flokë

qer102014

Shëndeti i flokëve: rënia fiziologjike dhe mbrojtësit natyralë

Humbja e flokëve gjatë sezonit të vjeshtës është një fenomen i lidhur me mutacionet fiziologjike të njeriut. Megjithatë nëse shtojmë faktorët e dëmshëm si stresi, rrezet UV, dietat e forta, sëmundjet etj, mund të ketë një humbje masive flokësh (>100/dite).
transparent

mar52018

Ekstrakti i mollës “annurca”, efekt premtues kundër rënies së flokëve nga kimioterapia

Efekti kundër rënies së flokëve, i shfaqur nga ekstrakti polifenolik i mollës “annurca”, në doza më të larta mund të jetë mjaft i dobishëm për pacientët me kancer, që iu nënshtrohen cikleve të kimioterapisë. Këtë kanë qëllim të provojnë...
transparent

shk132020

Rënia e flokëve. Hormonet femërore në formë locioni galenik

Rënia e flokëve është një problem i shpeshtë në praktikë, veçanërisht në periudha të caktuara të vitit. Por, në disa raste, ky është fillimi i rrallimit të tyre. Rrallimi ndodh ndryshe te burrat dhe ndryshe te gratë. Burrat shfaqin një...
transparent

dhj122022

Suplementet ushqimore dhe rënia e flokëve. Të rejat nga literatura shkencore

Suplementet ushqimore mund të luajnë një rol të rëndësishëm për trajtimin e rënies së flokëve. Në këtë përfundim ka arritur një studim i publikuar së fundmi në...
transparent

dhj222022

Shëndeti i flokëve. Suplementet dhe mikronutrientët në alopecinë androgjenike

Nga biotina te ekstraktet e Serenoa repens, nga multivitamina te zinku, deri te omega 3 dhe 6 në kombinim me antioksidantët, janë te shumta substancat dhe...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC