Farmaci

dhj212020

Testet e shpejta. Agjencia Franceze e Barnave pezullon testin VivDag: rezultati nuk është i garantuar

Agjencia Franceze e Barnave (ANSM) u ka kërkuar të gjitha farmacive shpërndarëse të ndërpresin përdorimin e testit të shpejtë VivaDiag Rapid Test SARS-CoV-2 Ag, një test i shpejtë i përdorur edhe në Itali, sepse rezultatet "nuk janë të garantuara" dhe të "vendosë në karantinë" sasinë që kanë në zotërim, në pritje të udhëzimeve të mëtejshme. Kështu deklarohet nga agjencia, në një komunikatë të shkurtër për shtyp të botuar në faqen e internetit të ANSM-së.

 

Udhëzimet për farmacistët francezë

"Ne jemi informuar për regjistrimin e rezultateve të shumta false pozitive të marra me testin e shpejtë VivaDiag Rapid Test Sars-CoV-2 (kompania VivaChek), në farmaci të ndryshme, në Francë", shpjegon agjencia franceze, e cila shton: "Hetimet e kryera nga ANSM-ja konfirmojnë që performanca dhe siguria e përdorimit të kësaj pajisjeje nuk janë të garantuara".
Agjencia udhëzon farmacistët: "Për këtë arsye, kërkojmë nga të gjithë farmacitë shpërndarëse që të ndërpresin përdorimin e testit të shpejtë VivaDiag Rapid Test SARS-CoV-2 Ag dhe të vendosë në karantinë të gjitha sasitë që zotëron. Më vonë, do të komunikohen edhe udhëzime të mëtejshme".


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC