Farmaci

dhj112020

Paketa e testit Covid mund të merret në shtëpi. FDA-ja autorizon shitjen e lirë. Ja, si funksionon

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave ka autorizuar shitjen e testit të parë për diagnozën e Sars-CoV-2 që do të menaxhohet në mënyrë të pavarur në shtëpi dhe do të blihet lirisht pa recetë.

 

Testi i ri për diagnostikimin e infeksionit Sars-CoV-2 që do të menaxhohet në mënyrë të pavarur në shtëpi, do të jetë në shitje të lirë në Shtetet e Bashkuara, në internet ose në dyqane. Do të mblidhet një mostër biologjike përmes një tamponi nazal dhe do të dërgohet në një laborator për analiza. Autorizimi jepet nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) e cila miratoi "Pixel Covid-19 Test Home Collection Kit", nga kompania amerikane LabCorp.

 

Nuk kërkohet asnjë recetë dhe mbledhja e mostrës është autonome

Siç shpjegon Jeff Shuren, drejtori i Qendrës për Pajisjet dhe Shëndetin Radiologjik në FDA, në një deklaratë: "Shumë komplete për mbledhjen në shtëpi të mostrave mund të përshkruhen me një pyetësor të thjeshtë në internet. Ky komplet i sapoautorizuar i mbledhjes drejtpërdrejt te konsumatori e heq këtë fazë nga procesi, duke lejuar cilindo që të mbledhë mostrën e vet dhe ta dërgojë atë në laborator për përpunim". Një shënim nga FDA-ja shpjegon se ky është "sistemi i parë i testit Covid-19 drejtpërdrejt drejtuar konsumatorit, që lejon që një mostër biologjike të mblidhet në mënyrë të pavarur në shtëpi përmes tamponit të hundës dhe të dërgohet në LabCorp për analiza. Rezultatet pozitive ose ato të pavlefshme do t'i jepen përdoruesit me telefon nga një profesionist i kujdesit shëndetësor, ndërsa ato negative do të komunikohen përmes postës elektronike ose portalit".

Paketa mund të blihet në internet ose në dyqane pa recetë, thekson FDA-ja. Qëllimi është të lejojë ata që e përdorin atë të kenë informacion mbi gjendjen e tyre të ekspozimit ndaj coronavirusit të ri, në mënyrë që të vendosin për një vetëizolim të mundshëm (karantinë) ose të vlerësojnë ndërhyrjet më të përshtatshme shëndetësore me mjekun. Kompania tha në një njoftim për shtyp se paketa është e disponueshme përmes faqes së internetit Pixel nga LabCorp dhe së shpejti mund të jetë i disponueshëm në dyqane: pas blerjes së testit, përdoruesit regjistrojnë kitin në faqen e internetit dhe ndjekin udhëzimet e përfshira në të. "Rezultatet e testeve i dorëzohen konsumatorit në mënyrë të sigurt përmes portalit Pixel nga LabCorp", shpjegon kompania. "Një operator shëndetësor do të këshillojë konsumatorët që janë pozitivë ndaj testit për veprimet që kanë të bëjnë me kujdesin shëndetësor".


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC