Farmaci

dhj22020

Karcinoma e ezofagut. Aprovohet në Evropë imunoterapia e parë

Komisioni Evropian (KE) ka aprovuar nivolumabin për trajtimin e pacientëve të rritur me karcinomë ezofageale me qeliza skuamoze të avancuar të parezekueshme, recidive ose metastatike (ESCC) pas kimioterapisë së mëparshme të kombinuar me fluoropirimidinë dhe platin. Kjo u bë e ditur nga një shënim i Bristol Myers Squibb që nënvizonte se vendimi i Komisionit Evropian bazohet në rezultatet e fazës 3 të studimit ATTRACTION-3, sponsorizuar nga Ono Pharamceutical Co. Ltd Japan, i cili demonstroi një përmirësim statistikisht domethënës dhe klinikisht të rëndësishëm në mbijetesën e përgjithshme te pacientët që morën nivolumab kundrejt kimioterapisë. Profili i sigurisë së nivolumabit ishte i favorshëm kur krahasohej me atë të kimioterapisë dhe ishte në përputhje me studimet e mëparshme me nivolumab në tumoret e tjera të ngurta.

Përveç këtij aprovimi në Bashkimin Evropian, nivolumabi është aprovuar në pesë vende, përfshirë Shtetet e Bashkuara dhe Japoninë, për trajtimin e linjës së dytë të pacientëve me ESCC të përparuar të parezekueshme, recidive ose metastatike. Bristol Myers Squibb falënderon të gjithë pacientët dhe eksperimentuesit e përfshirë në studimin klinik ATTRACTION-3 për kontributet e tyre të rëndësishme.

"Miratimi i sotëm përfaqëson një moment të rëndësishëm për pacientët që jetojnë me karcinomën e ezofagut me qeliza skuamoze, sepse është hera e parë që miratohet një opsion i trajtimit imunoterapik në Bashkimin Evropian për këtë popullatë pacientësh", tha Ian M. Waxman, MD, menaxher i programit të zhvillimit për tumoret e aparatit gastrointestinal, Bristol Myers Squibb.


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC