Farmaci

tet262020

Nitrosaminat në barna. BE-ja heton praninë e tyre tek antibiotikët

Autoritetet e Bashkimit Evropian po hetojnë praninë e një papastërtie nitrosamine, 1-nitroso-4 metil piprazinë (MENP), në disa grupe përbërësish aktivë të përdorur në barnat me bazë rifampicine. Këtë e bëri të ditur Agjencia Italiane e Barnave (AIFA) në një komunikim në faqen e saj të internetit.

 

AIFA: është më e rrezikshme të pezullohet receta për pacientët që i nënshtrohen terapisë

CMDH-JA, Grupi i Koordinimit për Njohjen e Ndërsjellë dhe Procedurat e Decentralizuara - Humane, i cili përfaqëson shtetet anëtare të Bashkimit Evropian, po punon për të siguruar analizat e duhura të principeve aktive dhe po bashkëpunon me kompanitë e përfshira.
Rifampicina është një trajtim i linjës së parë për tuberkulozin. Ai përdoret gjithashtu për të trajtuar disa infeksione të tjera serioze, përfshirë infeksionet e gjakut dhe lebrën. Për pacientët, nënvizon AIFA, "rreziku i mosmarrjes së barnave të tyre me bazë rifampicine tejkalon shumë çdo rrezik të mundshëm nga papastërtia MENP", prandaj "profesionistët e kujdesit shëndetësor duhet të vazhdojnë të përshkruajnë barnat të bazuara në rifampicinë si procedurat standard, në përputhje me përmbledhjen e karakteristikave të produktit".


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC