Farmaci

qer52020

Pas ndërprerjes, OBSH-ja lejon sërish studimin e hidroksilklorokinës kundër Covid-19

Rinis studimi i hidroksilklorokinës kundër Covid-19, i cili u ndërpre si masë paraprake nga Organizata Botërore e Shëndetësisë: ekipi ekzekutiv do t'u komunikojë studiuesve kryesorë të përfshirë në studim rifillimin e studimit me hidroksilklorokinën. Kjo u njoftua dje nga drejtori i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tedros Adhanom Ghebreyesus, në një konferencë për shtyp në Gjenevë.

Javën e kaluar, siç u kujtua gjatë konferencës, OBSH-ja njoftoi vendimin për të pezulluar testet pas publikimit të një studimi në "Lancet", i cili ngriti dyshime në lidhje me sigurinë për këtë përdorim terapeutik: "Grupi ekzekutiv i studimit "Solidarity", ka thënë drejtori i përgjithshëm, kishte vendosur të ndalte atë krah të studimit që testonte hidroksilklorokinën, për shkak të shqetësimeve të ngritura në lidhje me sigurinë e barit". Ishte specifikuar një pezullim i përkohshëm si masë paraprake. Revista "Lancet" kohët e fundit publikoi një studim, sipas të cilit, përdorimi i klorokinës dhe derivateve të saj, siç është hidroksilklorokina, në trajtimin e Covid-19 lidhet me fillimin e aritmive ventrikulare (takikardi ventrikulare e pambështetur apo e mbështetur, ose fibrilacion ventrikular).

Pas rishikimit të të dhënave në ditët në vijim dhe "bazuar në të dhënat e disponueshme mbi vdekshmërinë, anëtarët e komisionit rekomanduan se nuk ka arsye për të ndryshuar protokollin e studimit. Sidoqoftë, Komiteti i Sigurisë dhe Monitorimit të të Dhënave do të vazhdojë të monitorojë nga afër sigurinë e të gjitha terapive të testuara në studimin Solidarity".


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC