Farmaci

mar202020

AIFA saktëson: Përdorimi i umifenovirit në COVID-19 nuk është i autorizuar. Evidenca të dobëta shkencore mbi dobinë

Agjencia Italiane e Barnave specifikon sa vijon në lidhje me përdorimin e produktit mjekësor me bazë umifenovirin, në trajtimin e sëmundjes COVID-19.

Umifenoviri (emri tregtar: Arbidol) është një antiviral që tregtohet në Rusi për parandalimin dhe trajtimin e infeksioneve nga virusi i gripit A dhe B. Umifenoviri nuk është i autorizuar, as në Evropë, as në Shtetet e Bashkuara.

Edhe pse në Kinë, gjatë epidemisë COVID-19, umifenoviri është përdorur te disa pacientë, i kombinuar me trajtime të tjera farmakologjike, të dhënat në dispozicion janë të pakta, me cilësi jo të lartë shkencore dhe të marra nga një numër shumë i vogël pacientësh.

Për këtë arsye, aktualisht, nuk ekzistojnë prova të mjaftueshme shkencore për të mbështetur efikasitetin e umifenovirit në trajtimin e sëmundjes COVID-19, ose në parandalimin e infeksionit SARS-CoV-2 dhe as përdorimin e tij për zëvendësimin e trajtimeve të tjera, të cilat janë vënë në dispozicion në Itali për pacientët e prekur nga COVID-19.


Burimi: AIFA


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC