Farmaci

maj102018

Anulohet kontrata e farmacive.                          UFSH: Të premten, një grup i përbashkët do të hartojë kontrata të reja

Protesta e paralajmëruar e farmacistëve nuk do të zhvillohet. FSDKSH-ja do të hartojë një kontratë të re e cila do të bëhet në bashkëpunim me një grup farmacistësh. Sipas presidentes së UFSH-së, zonjës Diana Toma, kontratat që janë lidhur deri më tani janë të pavlefshme.

Të paktën, ky është rezultati i takimit që ajo zhvilloi këtë të enjte me ministren e Shëndetësisë, zonjën Manastirliu.

 

"U ra dakord që një grup i përbashkët të ulet dhe të negociojë për kriteret që do të ketë kontrata e re. Nesër do të vijnë në Tiranë përfaqësues të Urdhrave rajonalë për të bërë një kontratë që të jetë në favor të të dyja palëve", u shpreh zonja Toma.

 

Sipas Tomës, do të vlerësohet edhe dëmi që shkakton lista e re e barnave të rimbursueshme. Por, nga ana tjetër, ato farmaci që kanë rënë pre e presionit dhe e kanë lidhur kontratën, ajo do t'u quhet e pavlefshme. Tanimë, do të hartohet një kontratë e re, por ndërkohë, protesta mbetet në fuqi për një ditë tjetër nëse nuk do të arrihen zgjidhje për të gjitha shqetësimet e farmacistëve.

 

Alma Demiraj


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC